Home  >  Touristisch Tobago  >  Eten en Drinken
Vorige pagina

Eten en Drinken

De lokale keuken op Tobago is een mengeling van Afrikaanse, Indiase, Chinese, Europese en Latijns-Amerikaanse invloeden en staat bekend als bijzonder smaakvol. Uiteraard zijn er ook veel restaurants met een buitenlandse keuken, zoals Frans, Italiaans en Chinees. Vooral de verse visschotels smaken werkelijk verrukkelijk. De beste visrestaurantjes vindt u langs de kust. Daarnaast kunt u genieten van vele soorten tropische vruchten, waaronder ananas, mango's, watermeloenen, bananen, kokosnoten en grapefruits. Probeert u ook eens de van vers fruit gemaakte vruchtensappen. Een populaire lokale lekkernij is de ‘shark-and-bake’, een sandwich met gebakken haai.

Er worden op de eilanden veel cocktails geserveerd evenals locale biermerken die erg smakelijk zijn. De cocktails op Tobago zijn, net als in de rest van het Caribisch gebied, vaak voorzien van rum. De lokale bevolking is daarnaast gek op bier.

Vertier

Als u behoefte heeft aan wat vertier, is een bezoek aan Scarborough (de hoofdstad van Tobago) absoluut een aanrader! Wees niet bang dat u hier onder de voet gelopen wordt door drommen toeristen, want Scarborough is een 'easygoing' stadje met een dorpse uitstraling waar u op uw gemak kunt rondslenteren en genieten van de winkeltjes met originele snuisterijen. Ook in de gezellige guest houses en lokale restaurants voelt u zich vast volkomen op uw gemak.

Uitgaan in Trinidad

Terwijl Tobago vooral een rustgevend vakantieparadijs is, heeft Trinidad een veel uitbundiger uitstraling. Vooral het zakelijke hart Port of Spain lijkt wel een westerse stad met veel activiteiten.
Voor een rijk nachtleven met clubs, disco's casino's en een meer wereldlijk vermaak moet U naar Trinidad Vooral naar Port of Spain, de hoofdstad.

Als u in Tobago bent, is de overtocht naar Trinidad snel gemaakt. Vanuit Scarborough vaart dagelijks (met uitzondering van zaterdag) een boot naar Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad. Dit reisje duurt ongeveer tweeënhalf uur. Duurt u dit te lang? Neem dan een binnenlandse vlucht. De reis duurt dan slechts 20 minuten!