Home  >  Touristisch Tobago  >   Aktiviteiten en sporten
Vorige pagina

Aktiviteiten en sporten

De inwoners van Trinidad en Tobago zijn bijzonder sportief. De meest beoefende sport in de voormalige Britse kolonie is cricket. Ook populair zijn golf, football en rugby.

Op Tobago zijn er veel faciliteiten voor diverse watersporten, zoals zwemmen, zeilen, surfen en waterskiën. De Carbische eilanden zijn echter vooral een paradijs voor snorkelaars en duikers. Op verschillende plaatsen kunt u de benodigde spullen huren.
Erg mooi zijn bijvoorbeeld de snorkeltochten per boot door de koraaltuinen van Buccoo Reef. Diepzeeduikers kunnen zich in de diverse koraalriffen vergapen aan ontelbare vissoorten in kleuren. Vooral de duikexcursies vanaf het eiland Tobago zijn bijzonder. De meeste duiklocaties zijn alleen per boot bereikbaar. Beginners en gevorderden kunnen op verschillende plaatsen cursussen volgen.

Op Buccoo Reef en Nylon Pool varen glasbodemboten, die elke dag vertrekken van Store Bay en Pigeon Point strand om bezoekers vanaf de rivier mee te nemen naar Nylon Pool. Dit is een ideale plek om te zwemmen en te snorkelen en koraal te bekijken.

Duiken en snorkelen

De wateren van zowel de Caribische als de Atlantische kant van Tobago bieden een groot scala van mogelijkheden. Het warme water, met meestal goede zicht (afhankelijk van de plaats van 15 – 50 meter) en de grote verscheidenheid aan leven maakt dit tot een van de betere duikeilanden van het Caribisch gebied. Het bekendste startpunt voor een duikdag is Speyside, gelegen in het noordoosten van Tobago aan de Atlantische kust. Voor de kust hier ligt Little Tobago. Vooral voor de ervaren duikers is hier veel te beleven. In het zuidwesten aan de Caribische kant ligt het startpunt Pigeon Point. Bucco Reef en Black Rock hebben mooie duikplaatsen. Hier tref je onderwater o.a. kanonnen aan en je kunt er ook duiken op een onlangs gezonken ferryboot. Omdat er rond Tobago nog steeds niet intensief gedoken wordt, worden er nog dagelijks nieuwe duikplaatsen gevonden en nieuwe vissen ontdekt. Met geluk vind je er een walvishaai (bijv. bij Pigeon Point). Een perfecte duikbestemming dus.

Bird Watching

Trinidad en Tobago bieden de beste mogelijkheden om vogels te kijken in de Caribbean. In het gebied vindt u meer dan 430 soorten vogels (250 daarvan broeden ook echt op de eilanden).
Tobago biedt onderdak aan 220 verschillende soorten vogels. Men vindt hier ook vogels die op Trinidad niet te vinden zijn zoals de Red Crowned Woodpecker, de White Tailed Sabrewing, de Red Billed Tropic Bird en de Turkey like Chachalaca. Deze laatste is beter bekend als de Cocrico.
Scherpe vogelaars zullen geïnteresseerd zijn als zij horen dat er een groot aantal sub-soorten vogels zijn die elders niet voorkomen. Dit zijn o.a. de Tobago varianten van de Red Legged Honeycreeper en de Blue Grey Tanager.
Tobago is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, het maakt niet uit wat uw interesse, kennis of ervaring is, u zult zeker genieten van het vogelparadijs op Tobago.

Mountain Biking

Biken op een aparte bestemming? dan is Tobago 'The place to be' ! Met een ervaren biker/gids het eiland verkennen is een aparte ervaring. Er zijn trails voor zowel de beginnende als gevorderde bikers, klimmen, downhills, single tracks, alles is er te vinden en even geen zin in biken? Dan ga je toch lekker luieren op een van de vele mooie witte stranden die het eiland rijk is.

Sportvissen

 

 

 

 

 

Golfen

Tobago heeft twee 18-holes golfbanen. De scenery is zoals dat op een tropisch eiland hoort. Palmbomen, vanaf de green zicht op parelwitte stranden, een schakering aan groen en blauw in de zee, mooie baaitjes; het golfersparadijs lijkt dichtbij op Tobago. En, met op de achtergrond de Calypso sound, wordt je swing natuurlijk alleen maar soepeler.

Paardrijden

Off-Road Safaris