Home  >   Over Tobago  >   Flora en Fauna
Vorige pagina

Trinidad en Tobago: Flora en fauna


Trinidad en Tobago bezitten een grote verscheidenheid aan vegetatie. Zo groeien er 2300 soorten planten op de vruchtbare bodems van de eilanden. Talrijk zijn bijvoorbeeld de hibiscus, bougainvilles en diverse orchideeën. De berghellingen zijn bedekt met grote regenwouden, waar u veel tropische boomsoorten kunt bewonderen. In moerassige gebieden bevinden zich mangrovebossen. U kunt bijvoorbeeld met een bootje de Caroni-moerassen verkennen, en genieten van de bijzondere bomen, planten en watervogels.

Ongeveer de helft van de eilanden is bedekt met bossen. Tobago heeft het oudste natuurreservaat voor regenwouden in Amerika, terwijl op Trinidad de veel bezochte natuurreservaten Pointe a Pierre Wildfowl Trust en Asa Wright Nature Centre liggen. In het eerste reservaat kunt u te voet twee meren bezoeken, en het tweede is een ideaal beginpunt voor wandeltochten door het regenwoud.

Meer dan 400 vogelsoorten hebben zich op de eilanden genesteld, variërend van de bontgekleurde manakins tot de witte flamingos. Bovendien vliegen er veel parkieten, bruine pelikanen, zilverreigers en aalscholvers. De nationale vogel van Trinidad en Tobago is de rode ibis, ook wel scharlaken ibis genoemd. Ook beroemd zijn de vele kolibries die in de lucht stil kunnen blijven hangen. Een van de belangrijkste vogelreservaten in het Carbisch gebied ligt het eilandje Little Tobago, voor de kust bij het dorp Speyside op Tobago.

Verder dwarrelen er maar liefst 600 vlindersoorten door de natuurgebieden. Andere opvallende eilandbewoners zijn bijvoorbeeld apen, kaaimannen en herten.

Rondom de koraalriffen in de heldere Caribische Zee krioelt het van de veelkleurige vissen en bevinden zich anemonen en zeldzame koraalsoorten. Het onderwaterleven is verrassend en afwisselend, met bijvoorbeeld de dolfijn, blauwe marlijn, tarpoon, barracuda, bonefish en kingfish. In het Museo del Mar (Museum van de Zee) op de Peninsula de Macanao kunt u hierover uitgebreide informatie krijgen